Reteta am gasit-o chiar in achetul de foietaj :) Foarte buuuuna! am adaptat nitel pe ici, pe colo :)
Foietajul se lasa la dezghetat.
Pieptul de pui se spala si se toaca la robot. Baconul se taie cubulete, ceapa se toaca si ea la robot. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se adauga ceapa si se lasa cateva minute sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi puiul si baconul. Carnea o sa lase apa, asa ca se amesteca bine si se lasa la inabusit. Cand carnea este facuta se adauga smantana si ouale batute, pastrand 2 linguri de ou pentru uns. Se amesteca toata compozitia, se adauga parmezanul si se opreste focul. Mararul se spala, se toaca marunt si se pune in compozitie. Se lasa la racit.
Foaia de aluat se imparte in 3, partile laterale taindu-se in fasii groase de 2 degete. Compozitia racita cu pui se aseaza in mijloc, apoi se petrec fasiile laterale pe mijloc. Eu am facut si 3 trigoane, imi ramasese compozitie (astea au disparut primele din tava :)). Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul oprit si se presara cu parmezan. M-am chinuit putin sa transfer placinta in tava, n-a mai stat dreapta :) se inmuiase putin aluatul...
Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc si se umfla foietajul.
1
In compozitia de pui se mai pot adauga ciuperci sau usturoi, dupa gustul fiecaruia.