O placinta fff buna cu peste, de care eu sunt super incantata, chiar daca nu arata ea cine stie ce e buna, buna!
Se spala si se sterge pestele, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu zeama de lamaie. Se lasa la marinat jumatate de ora.
Se curata, se spala si se fierb carofii in apa cu sare, apoi se zdrobesc impreuna cu 50 g unt.
Se curata si se spala ceapa si morcovul, se toaca cubulete si se calesc in ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga pestele taiat bucati mici, se mai caleste putin si se ia de pe foc. Se adauga mazarea, porumbul, piureul de cartofi si patrunjelul si se amesteca incet. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se toarna compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Se niveleaza, se presara cascavalul deasupra si untul ramas.
Se da la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste.
Se lasa sa se raceasca 10 minute si se serveste calda.
Pofta mare!