Placinta cu patrunjel

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2009 | 6277 vizualizari

 

O placinta delicioasa, tocmai buna pentru vara . Desi ingredinetele sunt cat se poate de comune, gustul e de milioane :)

 

INGREDIENTE

  • aluat de foitaj( sau 6 foi subtiri de placinta)
  • o legatura mare de patrunjel
  • 4 felii cascaval taiate fasii
  • 100g spanac
  • 2 ardei rosii
  • 100g branza fetta rasa sau faramitata
  • 2 catei de usturoi
  •  2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • 1 cutie smantana (250g)
  • 2 linguri faina normala
  • tava rotunda 24 cm diametru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu patrunjel:

Se preincalzeste cuptorul la 180-200 de grade.Ardeii se taie cubulete mici si se calesc in putin ulei. Patrunjelul si spanacul se spala si se taie marunt.Coca se intinde cat sa acopere fundul tavii si peretii acesteia.Se amesteca patrunjelul , spanacul , branzele, smantana, faina, sare, piper, ouale, usturoiul. Doua treimi din umplutura se pune in tava peste coca, se presara ardeiul calit si se completeaza cu umplutura ramasa. Se inveleste toata umplutura cu coca de pe margini( eu am crestat-o si in mijloc am pus bucatele de ardei rosu oprite din cel calit. Se pune la copt 3-40 de minute sau pana e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang