Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)

de Studenta_la_cratita in Paste, 2 Ian 2016 | 4891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 căței de usturoi (zdrobiți)
  • 1 ceapă medie (tocată mărunt)
  • 500 gr Carne tocată (eu am folosit amestec de carne tocată GR)
  • Parmesan (ras)
  • 1 pahar ricotta
  • 1 pahar vin roșu
  • 300 ml suc de roșii
  • 1 ou
  • Paste rigatoni
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie):

Ceapa și usturoiul se călesc într-o lingură de ulei de masline. Se adaugă apoi carnea tocată, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Când carnea s-a mai făcut, se adaugă un pahar de vin roșu. Se mai lasă un pic pe foc, apoi se adaugă suc de roșii (sau o cutie de roșii decojite). Se lasă la foc mic, acoperit cu capac.

Se fierb pastele (cu 3 minute mai ouțin decât scrie pe ambalaj). Se pun într-un castron, se adaugă o linguriță de ulei de măsline, se amestecă, se adaugă parmesan ras, se amestecă.

În alt castron se adaugă 1 pahar brânză ricotta si un ou. Se amestecă bine cu o lingură, până se incorporează.

 Se așează pastele în forma de tort. Se adaugă crema de brânză ricotta, apoi carnea. Se amestecă și se dă la cuptor încins pentru 15 minute. Se scoate și se adaugă parmesan ras și se mai dă la cuptor pentru 10 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigatoni Pie