Ceapa și usturoiul se călesc într-o lingură de ulei de masline. Se adaugă apoi carnea tocată, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Când carnea s-a mai făcut, se adaugă un pahar de vin roșu. Se mai lasă un pic pe foc, apoi se adaugă suc de roșii (sau o cutie de roșii decojite). Se lasă la foc mic, acoperit cu capac.
Se fierb pastele (cu 3 minute mai ouțin decât scrie pe ambalaj). Se pun într-un castron, se adaugă o linguriță de ulei de măsline, se amestecă, se adaugă parmesan ras, se amestecă.
În alt castron se adaugă 1 pahar brânză ricotta si un ou. Se amestecă bine cu o lingură, până se incorporează.
Se așează pastele în forma de tort. Se adaugă crema de brânză ricotta, apoi carnea. Se amestecă și se dă la cuptor încins pentru 15 minute. Se scoate și se adaugă parmesan ras și se mai dă la cuptor pentru 10 minute.