Placinta cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 23 Oct 2011 | 27231 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • Foi:
  • 170 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 700 g faina
  • 15 g praf de copt
  •  
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Foi:

Untul se freaca cu zaharul pana ce acesta incepe sa se topeasca,apoi se adauga galbenusurile,pe rand,mixand dupa fiecare. Se adauga si laptele caldut si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia umeda (se schimba paletele pentru aluat). Se formeaza o bila de aluat care se da la frigider pana la prepararea umpluturii:

 Umplutura:

Merele se dau pe razatoarea cu gauri mai mari,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul,untul si scortisoara. Se calesc 7 minute,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

 Aluatul se scoate din frigider,se imparte in doua parti egale si se intinde prima foaie care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Merele se scurg de siropul lasat si se aseaza peste foaia de aluat. Se acopera cu cealata foaie.

 Prajitura se coace timp de aproximativ 45 minute la temperatura medie-mica. Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se proportioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere svaba