A iesit o placinta tare buna, care se cere repetata!
Am citit pe pachetul de pesmet ca contine si drojdie, asa ca nu am adaugat in aluat decat putin praf de copt, asa cat sa ma asigur ca se va coace.
Decongelam aluatul la temperatura camerei.
Punem legumele mexicane la fiert, direct congelate, in apa cat sa fie acoperite.
Adaugam si o lingurita de sare.
Lasam legumele sa fiarba 10 minute dupa ce au atins punctul de fierbere, dupa care le vom strecura de apa si le vom lasa sa se raceasca.
Amestecam cele doua oua cu iaurtul de baut, faina, pesmetul si praful de copt.
Scurgem usor fileul de ton, de ulei, dar il lasam sa fie usor uns.
Amestecam legumele racite cu aluatul de oua si iaurt, apoi adaugam tonul.
Le amestecam usor, astfel incat sa nu sfaramam fileul de ton.
Asezam foietajul intr-o forma termorezistenta, fara a intinde foaia, doar o derulam.
Adaugam compozitia cu legume si ton si strangem colturile aluatului catre interior, introducandu-le usor in compozitie.
Dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Servim placinta calda, cu ketchup sau cu branzeturi.
Este foarte gustoasa si satioasa.
1
Optional se poate unge aluatul de foietaj, pe deasupra, cu galbenus de ou.
2
Se poate adauga, pe deasupra placintei, la finalul prepararii, putin cascaval ras sau branza(eu am pus foarte putina branza).