Dupa cateva zile cu ploaie a iesit si la noi soarele. Si pentru ca e duminica v-am adus o reteta pentru picnic usoara si gustoasa.
Curatam morcovii si telina si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim legumele in uleiul de masline, iar apoi adaugam ciupercile taiate marunt, cimbrul si chimenul. Mai lasam putin pe foc, iar la final, adaugam cartofii zdrobiti grosier. Dam deoparte si adaugam branza. Amestecam pana se topeste si potrivim de sare si piper. La final, adaugam sunca.
Separat, batem bine ouale si adaugam smantana. Le adaugam peste legumele racite putin.
Intr-o tava unsa cu unt, asezam un aluat foietaj, ridicand-ul putin si pe marginea tavii. Punem umplutura si nivelam, apoi acoperim cu celalalt aluat si presam marginile. Ungem cu ou batut, apoi intepam cu o furculita, din loc in loc.
Dam la cuptor, la foc mare, pentru 10 minute, apoi reducem putin focul si coacem pana cand se rumeneste deasupra.
Se serveste atat calda, cat si rece.