O placinta de sezon, simpla si delicioasa! Dupa ce sta la frigider e mult mai buna, aromata si racoritoare! Va invit si pe voi, n-o sa va para rau! Duminica placuta!:-*>:D
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi.
Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, praful de sare si mixam bine .
Pastram 3 linguri din iaurt, iar restul il adaugam peste oua si mixam bine.
Pe masa infainata intindem bine prima bucata de foietaj, apoi o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Taiem surplusul de aluat si-l punem de-o parte.
Intepam foaia din loc in loc cu o furculita, apoi o ungem cu putin ulei.
Turnam in tava, peste aluat jumatate din compozitia de iaurt.
Asezam intr-o parte (aproape jumatate de tava) fructe: nectarine taiate bucati, cirese negre si visine.
Apoi asezam ce-a de-a doua foaie intinsa, taiem iar surplusul de aluat, apoi intepam foaia cu furculita si o ungem cu putin ulei si turnam compozitia de iaurt ramasa.
Din aluatul ramas intindem o a 3-a foaie.
Batem oul ramas cu cele 3 linguri de iaurt si zaharul pudra, apoi ungem cu aceasta compozitie foaia de deasupra, intepata cu furculita.
Dam placinta la cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute, pana e inchegata si trece testul scobitorii.
O sa se umfle putin in timpul coacerii, dar va reveni la normal dupa ce o scoatem din cuptor.
Dupa ce se raceste se taie dupa preferinta.
Pofta buna!
1
Putem sa folosim si alte fructe, de exemplu: caise, piersici, zmeura, coacaze, afine, etc.
2
Putem sa inlocuim fructele proaspete cu fructe deshidratate, de exemplu: stafide, merisoare, goji, prune, caise, etc.
3
Tava folosita de mine are diametrul de 25/35 cm.
4
Eu am facut partea cu fructe pentru mine si sora mea, restul au preferat-o simpla.