Placinta cu gem

de VERONICA2607 in Dulciuri, 12 Mar 2012 | 3275 vizualizari

 

De post.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 300 gr faina
  • 160 gr margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 ml apa
  • sare
  • umplutura:
  • 1-2 borcan gem
  • 100 gr nuci taiate
  • 2 mere
  • 1 lingura zeama de lamaie  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gem:

Amestecam faina cu margarina si un praf de sare. Incorporam apa si zaharul vanilat si framantam un aluat bine legat. Trei sferturi de aluat il intindem si-l asezam intr-o tava unsa cu margarina. Peste el punem gemul amestecat cu nuca taiata si zeama de lamaie, iar deasupra marul taiat felii. Intindem restul de aluat si-l taiem in fasii late de 2 cm. Le asezam peste umplutura incat sa obtinem un model de grila. Coacem la cuptor, la foc mediu 35-40 minute.

TIPS-URI

1

pt ca aluatul sa fie fraged il lasam la rece 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de corcoduse