O placinta numai buna de servit calda , aburinda, alaturi de un pahar cu iaurt...
1. Ungeti cu unt o tava pentru copt( patrata, rotunda cum doriti)
2. Preparati compozitia de branza: branza, 3 oua, mararul tocat, 3 linguri de smantana, se amesteca foarte bine.
3. Preparati compozitia de smantana: 4 linguri pline de smantana impreuna cu 2 oua se amesteca foarte bine.
4. Se prajesc nucile maruntite bine inainte la blender ( eu am folosit nuci braziliene zdrobite) pentru maxim un minut in tigaie intr-o lingura de ulei de masline, apoi se adauga la branza.
5. Se desfac cu grija foile, se ia prima tava se intinde in tava pregatite, se stropeste cu sosul de smantana si se unge fiecare coltisor foarte bine( folositi-va de mana sau de pensula de uns)
6. Turnati compozitia, adaugati a doua foaie deasupra, procedati ca la prima si ungeti bine peste tot. Turnati si restul de smantana si presarati mararul.
7. Dati la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade sau in functie de cuptor.
Pofta buna!