Placinta cu dovlecei

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2014 | 8752 vizualizari

 

Nu sunt fana a dovleceilor, ii gatesc destul de rar, iar atunci cand se intampla totusi, ii pregatesc fie pe tava, fie prajiti, exceptand ciorbele in care mereu adaug cateva cuburi mici. As fi vrut sa incerc si altceva, iar reteta Elei mi-a atras atentia in mod deosebit. O gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovlecei-si-parmezan-63486.html , o prezinta tare frumos!
Trebuie sa recunosc ca nu am avut asteptari prea mari de la aceasta placinta, insa m-a surprins tare placut. Am ales sa pregatesc aluatul singura si am modificat putin restul ingredientelor, de fapt le-am adaptat propriilor cerinte. Ce a iesit vedeti mai jos,,, ca de gustat nu o puteti gusta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • rozmarin si seminte de chimen dupa gust
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 dovlecei potriviti
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr branza de burduf
  • condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin
  • cateva frunzulite proaspete de busuioc
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • 3-4 rosii mici
  • un galbenus de ou pentru uns placinta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovlecei:

 Incepem prin a pregati aluatul:

 Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.

 Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.

 Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.

 Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

 Intre timp pregatim compozitia:

 Curatam dovleceii de coaja si ii trecem prin razatoare sau ii maruntim cu ajutorul unui tocator electric. Ii lasam intr-o/un sita/ciur, presandu-i ocazional, pentru a elimina surplusul de suc continut.

Framantam branza de burduf si trecem prin razatoare cascavalul, adaugam dovleceii si cele 3 oua, condimentam dupa gust si presaram busuiocul verde. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.

Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu putin unt topit, adaugam compozitia de dovlecei si surplusul foii de placinta peste aceasta. Coloram cu rondele de rosii si ungem cu galbenus de ou.

Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ.

O lasam sa se raceasca treptat in vas.

Se serveste rece, cu pofta!

TIPS-URI

1

Condimentele folosite sunt optionale si variaza in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mozzarella si dovlecei