Placinta cu dovleac

de Geanina87 in Dulciuri, 22 Feb 2014 | 7325 vizualizari

 

A la Jamila...Reteta e pentru iubitorii de dovleac (eu nu ma numar printre ei :D )

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 400 g faina
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1,5 kg de dovleac ras (eu am avut la congelator)
  • 150 g de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara

Uns: ou batut

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Umplutura: Dovleacul si zaharul il punem pe foc amestecand continuu.Lasam sa scada apa si adaugam scortisoara.Cand isi schimba culoarea il luam de pe foc si il lasam la racit.

Foi: Punem pe foc intr-o alta cratita uleiul, zaharul si laptele. Amestecam pana cand se topeste zaharul si compozitia va da in clocot. Oprim focul si lasam sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit, turnam compozitia intr-un bol mai mare, adaugam oul, esenta de vanilie,sarea, bicarbonatul si faina putin cate putin, pana va rezulta un aluat nelipicios. Taiem aluatul in doua si intindem doua foi cat dimensiunea tavii de la aragaz. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam prima foaie peste care punem dovleacul si acoperim cu cealalta foaie. Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit 180° pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

tiby 1

23.02.2014, 12:30

buna...

laura_n 1

23.02.2014, 14:23

Geanina, fii atenta: eu nu mancam dovleac, nici placinta macar. mi-a trimis soacra mea placinta cu dovleac si nuci. i-am spus sa o ia inapoi ca nu mananc. in fine, a lasat-o la noi si de curiozitate am muscat dintr-o bucata. in scurt timp, terminasem toata placinta primita. a doua zi am sunat-o sa mai faca ))

Geanina87 1

23.02.2014, 15:15

Laura, eu am gustat...mi s-au parut foarte bune foile si mi-am propus sa le folosesc la placinta cu mere. Gustul dovleacului nu m-a dat pe spate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac