Placinta cu dovleac

de margot12 in Dulciuri, 25 Sep 2012 | 6210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Dovleac 1-1,5 kg
  • Zahar 11 linguri
  • Faina cat cuprinde
  • Drojdie 10 g
  • Otet 1 lingura
  • Untura 1 pahar
  • Sare 1 praf
  • Zahar vanilat 1 plic
  • Scortisoara 1 plic (2-3 linguri)
  • Apa calduta 1 cana
  • Ou 1 buc
  • Lapte sau smantana 1-2 linguri
  • Zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Umplutura:

Se curata dovleacul, se spala si se da pe razatoare; dupa care se pune intr-o cratita la foc cu putina apa ca sa nu se lipeasca si cu 10 linguri de zahar. Se tine pe foc amestecand tot timpul pana cand se inmoaie (cam 10 min), dupa care se lasa la racit. Cand s-a racit complet se pune si scortisoara si se amesteca bine, se gusta (se mai pot adauga si alte mirodenii sau zahar dupa gust).

Foile:

Se pune apa intr-un lighean sau castron (vasul in care framantam), otetul, 1 lingura de zahar, sare, 1 lingura de untura si drojdie si se amesteca adaugand cate putina faina pana cand devine o coca moale si lipicioasa, se mai adauga faina in continuare si se trece la framantat. Se framanta pana cand devine o coca moale si elastica dar care nu se mai lipeste de maini si de castron.

Se imparte coca in 8 bucati egale si se iau primele 2 la intins in felul urmator: se intind ambele bucati cam cat o palma si una dintre ele se unge cu untura iar cealalta se lipeste peste prima (se preseaza bine cu degetele ca sa se lipeasca) si se intinde cu sucitorul cat de mult se poate (foaia trebuie sa fie foarte subtire). Foaia astfel intinsa se unge cu untura, se intinde umplutura uniform si se ruleaza cu grija sa nu se rupa. Se procedeaza la fel cu toate bucatile de coca (ies 4 foi mari) se ung placintele astfel rulate cu untura si se apasa cu un cutit fara sa se taie pe placinte (vedeti poza) si se mai ung cu un ou batut (cu smantana sau lapte).

Se baga in cuptorul preincalzit la 180-200 grade si se tine cam 40-50 min (la jumatatea timpului se intoarce tava) in functie de cuptor pana cand este rumenita. Se taie rece si se pudreaza cu zahar (eu nu am avut si am lasat-o asa).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi ulei in loc de untura dar iese muuult mai buna cu untura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:59

eu recunosc ca anul acesta inca nu am facut-o

MIUTA 1

12.04.2014, 11:10

La multi ani fericiti !!!

miki_a 1

12.04.2016, 10:36

La multi ani!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac