Placinta cu dovleac

de - Andreea - in Dulciuri, 8 Sep 2012 | 4501 vizualizari

 

reteta am facut-o demult insa nu am postat-o....si acum i-a venit rindul .

 

INGREDIENTE

pentru aluat :

  • 600 gr faina
  • 40 gr zahar
  • un cub drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • un praf de sare

ptr umplutura

  • 1 dovleac de cca 1 kg
  • ulei
  • 1 ceasca zahar

zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

aluat:

intr-un bol se pune faina peste care punem drojdia diluata in laptele caldut,ouale,zaharul ,untul la temperatura camerei si sare.

se framinta bine pina devine un aluat nelipicios.

se da aluatul la rece pina isi dubleaza volumul (cel putin).

umplutura:

dovleacul se curata de coaja si se da prin razatoare.

se caleste intr-o tigaie cu putin ulei,se adauga si zaharul.

cind s-a calit il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.

aluatul se scoate de la rece,se intinde o foaie peste care punem umplutura.

se ruleaza si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 30-40 minute.

se scoate si dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

cocineraviajera 1

09.09.2012, 17:21

Buna

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:20

excelenta

ANNA_46 1

13.09.2012, 22:11

Nici eu nu am mai mancat in prajitura , dar sunt sigura ca e foarte gustoasa, arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]