Preparam intai crema de branza:Dam pe razatoare branza apoi o mixam impreuna cu ouale ,zaharul si coaja de lamiae pana obtinem o crema fina.O sa devina putin moale deaceea adaugam 2 linguri de gris si o dam deoparte pentru cel putin 1 ora.
Preparam aluatul :Drojdia o dizolvam in apa calduta peste care adaugam zaharul ,oul,untura si faina.Framantam bine cel putin 5 minute pentru a capata o textura fina.Eu am facut la masina de paine.Il lasam sa dospeasca 30 de minute.
Impartim aluatul in 2 si formam 2 discuri aplatizand cu mana , le facem destul de grosute .Repartizam crema de branza pe ambele discuri avand grija sa lasam 1 cm neuns cu crema.Ne ocupam de primul disc:cu ajutorul unei pensule ungem cu apa marginea lasata apoi strangem marginile catre centru ca la poale’n brau.O asezam intr-o tava unsa cu ulei apoi aplatizam cat ne permite (sa nu se crape ).Intr-un castronel spargem oul si il batem bine apoi cu pensula ungem marginea placintei obtinute,ungem cc 1 cm .Intindem jumatate din cantitatea de gem pana la marginea unsa cu ou .Si o lasam 5 minute sa dospeasca .Intre timp incingem cuptorul si rumenim feliile de paine,apoi le faramitam bine in robot punem putin rom si vanilie si mai mixam putin.Presaram peste placinta apoi presaram miez de nuca.Coacem la foc mediu pe treapta de sus a cuptorului.
La fel procedam si cu celalat disc.