Placinta cu ceapa

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2011 | 6142 vizualizari

 

Stiu ca suna mai ciudat : te gandesti ca dupa ce mananci o felie din aceasta placinta trebuie sa stai departe cu gura de ceilalti dar nu este asa :P Deoarece placinta sta in cuptor aproape o ora, ceapa se inmoaie, se indulceste iar gustul este usor si placut - si poti linistit(a) sa iti saruti persoana iubita dupa o felie de placinta de ceapa.Sper sa va placa - parintilor mei le-a placut mult :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ¼ lingurita bicarbonate de sodiu
  • 250 gr faina
  • Umplutura
  • 1 kg ceapa, curatata si tocata marunt
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 oua
  • 50 gr Kaiser
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
  • sare si piper, dupa gust
  • 3 galbenusuri amestecate cu 200 gr smantana, pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa:

1.       Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

2.       Pentru aluat amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi aseaza-l pe fundul si marginile tavii pregatite.

3.       Pentru umplutura caleste ceapa in uleiul de masline pana cand se inmoaie usor apoi lasa sa se raceasca usor.Amesteca ceapa cu ouale, kaiserul,cimbru sare si piper. Toarna umplutura peste aluatul din tava apoi unge placinta deasupra cu amestecul cu galbenusuri.Da placinta la copt 50 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi taranesti