Reteta aceasta am "imprumutat-o" de la Edith,pt care-i multumesc. Este foarte buna,si merge pt o gustare rapida sau picnic.
Calim putin intr-o tava fara ulei mezelul tocat cubulete mici,apoi se adauga ceapa(uscata si verde). Se lasa pe foc aproximativ 5 minute,se pune sare si piper.Apoi se amesteca compozitia de ceapa si carne cu smantana amestecata cu ouale.
Cartofii se fierb si se paseaza ca la piure.Se amesteca cu faina si 4 linguri de ulei,sare,piper,pana se obtine un aluat.Se imparte aluatul in doua.(2/3 si 1/3).
Se intinde 2/3 din aluat(partea mai mare) intr-o foaie si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei.Se toarna umplutura,iar restul aluatului(1/3)se intinde cat diametrul tavii si se pune deasupra. Se cresteaza aluatul si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pt aproximativ 30-40 de minute. Se poate unge placinta deasupra si cu putin ou batul. Seserveste calda sau rece.