Am luat azi de la Lidl un aluat, sincer nu m-am uitat ce am luat, am crezut ca e tot ala pe care-l luam pana acum aluat foitaj la 275 g. Abia cand m-am apucat sa fac placinta am vazut ca are 400 g si ca e un aluat cu drojdie....in fine, mi-a placut maxim.....
Mai intai, mi-am pregatit ingredientele. Am ras branza intr-un castron. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o in tigaia wok, in care am incins putin ulei, am adaugat baconul, am amestecat, apoi am pus si carnea tocata si am lasat la calit cca. 15 min, dupa care am adaugat si rosiile cu ardei, am mai lasat pe foc 3-4 min. Peste branza rasa, am pus 3 oua si 1 albus, am omogenizat, apoi am incorporat amestecul din tigaie, avem grija sa nu punem amestecul cu tot cu lichidul lasat. Omogenizam bine, nu e nevoie de sare pentru ca branza de oaie e mai sarata. Am luat o tava de ceramica, am asezat hartie de copt, am decupat din aluat un rotund mai mare putin ca sa stea luatul un pic si pe margini. Din restul de aluat, am taiat fasii. Am pus peste aluat compozitia si cu fasiile de aluat, am facut cercucuri pe care le-am asezat, formand un trandafir sau ceva de genul asta, imi place sa ma joc....Am bagat tava la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, am redus un pic focul si am lasat la copt cca. 40-45 minute; cu 10 minute inainte, ungem suprafata placintei cu galbenus de ou. Mi-a placut tare mult textura aluatului....
Sa aveti pofta, noi am mancat cu pofta!