Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa

de Ancutsa in Porc, 16 Iun 2016 | 3913 vizualizari

 

Placinta mea preferata este cea cu carne. Pe jumatate din ea pun si ciuperci, preferatele mamei :)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg);
  • 200 g unt;
  • 3 linguri generoase de iaurt;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • 2 oua.
  • pentru umplutura de carne:
  • 600 g carne tocata;
  • 1 ceapa;
  • 1 ou;
  • 1 morcov ras;
  • Sare, piper, boia dulce - dupa gust;
  • Ciuperci dupa gust.
  • Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa:

Mai intai pregatim aluatul:

Se amesteca 100 g unt cu 2 oua, iaurtul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

 

Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si si se lasa o jumatate de ora la rece.

 

Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori.

La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider aluatul, putem sa calim carnea.

 

Cum pregatim umplutura de carne:

Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga si carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, 1 morcov ras si 1 ou batut bine si se amesteca bine.

 

Pregatirea placintei:

Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.

Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust (doar pentru doritori), apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.

Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.

La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras.

Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.

 

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.

 

Pofta Buna!

Timp: aprox 2h 15min

Portii: aprox 16 - depinde de cum o taiati

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

AndrutzaP 1

17.06.2016, 09:24

Imi placeeee, eu o fac cu aluat cumparat dar data viitoare voi incerca si varianta cu aluat de casa

dantes 1

18.06.2016, 13:28

Foarte buna!

Ancutsa 1

07.10.2016, 23:12

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de la oala