Placinta cu carne si ciuperci

de ela in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2015 | 4813 vizualizari

 

nu mai facusem de multa vreme o placinta din aceasta,o tot aveam in plan...

 

INGREDIENTE

  • 1piept de pui(500-600gr)dezosat
  • 1borcan ciuperci
  • 1ardei gras
  • 200gr cascaval ras
  • 2linguri parmezan
  • 2oua
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • 500ml zeama de supa(sau apa)
  • 3linguri smantana,
  • 400gr aluat foietaj(eu am luat de la lidl necongelat dar doar cand a fost gata placinta am vazut ce dulce este aluatul ))),
  • este un aluat pentru placinte dulci,dar a fost tare gustoasa si cu aceasta umplutura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ciuperci:

Daca avem foietaj congelat,il lasam in frigider cateva ore sa se decongeleze.
Taiem cuburi ardeiul gras si il punem intr-o tigaie cu putin ulei (eu am folosit o tigaie de ceramica la care nu am avut nevoi de ulei ).Taiem si pieptul de pui bucati mici si il punem peste ardei,lasam cateva minute la calit,apoi adaugam ciupercile si mai lasam cateva minute,apoi punem zeama de supa ,sare,piper si condimente si lasam pe foc pana se inmoaie carnea,completand cu apa daca este cazul si scade prea mult si carnea nu este gata.Lasam putin sa se racoreasca.
Din cele doua oua,pastram un galbenus,iar restul oualelor il batem cu sare si piper,adaugam smantana,parmezanul si 50gr cascaval ras.
Pregatim o tava termorezistenta pe care o tapetam cu hartie de copt,in care intindem aluatul(tava sa fie mai mica decat aluatul,sa ramana niste margini pe care sa le putem intoarce).Punem umplutura de carne peste aluat,peste care turnam ouale batute(inainte de impachetarea aluatului sau dupa)Intoarcem marginile aluatului peste umplutura(eu nu le-am intors destul de frumos) si ungem marginile cu galbenusul ramas si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se rumeneste frumos aluatul(cam o ora a durat la mine pentru ca am pus intr-o tava ceramica in care se gateste mai lent la cuptor). Servim cald sau rece(la noi nu a apucat nici sa se racoreasca putin )))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte englezesti cu umplutura picanta