Plăcintă cu brânză/Pide

de nilguin in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2011 | 7862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 1 ou
  • 100 ml apă
  • drojdie cât o nucă
  • jumătate de linguriţă sare
  • un praf de zahăr
  • Sos: 
  • 300 g smântână
  • 1 ou 
  • o cescuţă lapte  
  • Umplutură:
  •  200 g telemea de vacă sau de oaie
  • 400 g brânză dulce
  • 1 ou
  • 100 g smântână
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză/Pide:

Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare. Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute. 

Împărţim aluatul în biluţe  pe care le întind în foi subţiri cu diametrul de cca 60 cm. Pe fiecare foaie se presară umplutura şi câteva picături de ulei după care se încreţeşte foaia şi se aşează în tava unsă cu ulei. După ce tava a fost umplută deasupra se varsă sosul obţinut din smântâna, lapte şi ou.

Se dă la cuptor până se rumeneşte. Când este gata stropim plăcinta cu lapte din belşug şi acoperim cu un şervet curat şi lăsăm să se odihnească câteva minte.

TIPS-URI

1

Se poate servi împreună cu un pahar de ayran 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză/Pide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei si branza