Placinta cu branza sarata si verdeata

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2012 | 8812 vizualizari

 

socrul meu e f gospodar iar noi inca mai avem in gradina marar verde si ceapa verde...si tare mi-era pofta de-o placinta ....asa ca am trecut la fapte....

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 800 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 l-ite zahar
  • 2 l-ite de sare
  • 100 g branza telemea rasa
  • 200 ml iaurt gras
  • 250 ml lapte
  • 100 g margarina
  • o l-ita de oregano uscat
  • pt umplutura:
  • 400 g branza telema de oaie
  • 200 g branza feta
  • o leg de marar verde
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 oua
  • 2 lg mari de smantana
  • 150 g salam
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata si verdeata:

Ingredientele se scot si se lasa toate la temperatura camerei. Drojdia se dizolva in 50 ml lapte caldut cu 2 lingurite de zahar, se amesteca bine, se pun 2 lingurite de faina, se omogenizeaza bine si se toarna in castronul cu faina, in mijloc. Se lasa 15 minute sa dospeasca maiaua. Se pune apoi sarea, oregano, branza rasa marunt, margarina topita si usor calduta.Sse incalzeste laptele usor, la fel si iaurtul si se incepe framantarea aluatului. Se va lucra repede si usor, datorita margarinei. Se lasa sa creasca o ora la loc caldut, eu fiindca am sobe de teracota, l-am lasat deasupra (normal ca soba era doar calduta)

Intre timp facem umplutura: branza telemea o dam pe razaroarea mica, adaugam ouale, smantana, verdeata taiata marunt si salamul taiat cubulete. Sare nu mai punem ca telemeaua e deja sarata, doar putin piper. Amestecam totul foarte bine.

Scoatem aluatul dospit pe masa si il impartimin doua. Intindem o foaie dreptunghiulara la marimea tavii si o punem in tava unsa si tapetata cu faina. Intindem bine foaia. Radem peste foaie branza feta, apoi adaugam umplutura, o nivelam frumos si acoperim cu a doua foaie. Deasupra eu am ras putina branza feta, dar cuptorul meu cam prinde si s-a prajit tare branza deasupra. Se poate pune cascaval sau lasata asa, pur si simplu. Se coace cam 40 minute la 180 grade, cuptorul bineinteles fiind incalzit inainte.

Dupa ce se scoate se stropeste cu putina apa rece si se acopera cu un servet, jumatate de ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti