Aseara am fost tare harnicuta, si pe langa cina delicioasa ;), am facut si un desert pe masura! Invitatii m-au asigurat ca a fost cea mai buna placinta pe care au mancat-o vreodata!
Branza de vaci se amesteca cu crema de branza, 2 oua si zahar. Amestecati totul foarte bine, iar la sfarsit adaugati stafidele.
Ungeti tava cu putin ulei, si asezati maxim trei foi de placinta in ea avand grija ca foaia de placinta sa depaseasca marginile tavii. Adaugati jumatate (mie mi-a intrat mai putin de jumatate) din compozitia de branza si nivelati bine. Adaugati alte doua foi de placinta, avand grija sa acoperiti bine toata suprafata de branza, si puneti si restul compozitiei de branza. Impaturiti placinta cu foile de pe margini (aducandu-le spre interior), si completati cu maxim alte doua foi, pana cand acoperiti uniform toata placinta. La final, amestecati bine 2 oua cu 200g iaurt, rasturnati amestecul peste placinta, si dati tava la cuptor (200 grade) pana se rumeneste.
Poft buna :)
1
secretul este sa folositi cat mai putine foi de placinta, pentru a nu incarca placinta cu foietaj
2
crema de branza trebuie neaparat sa aiba textura cremoasa pentru ca placinta sa aiba consistenta
3
foile de placinta este bine sa le ungeti intre ele cu ulei sau putin unt topit, pentru a se inmuia la cuptor.