Despre acest „dulce” nu pot să spun decât atât….DIVIN!!!!
M-am bucurat cand am gasit foi de placinta proaspete nu congelate,adica din acelea cu care poti sa te joci,sa faci pliuri frumoase ori rulouri magice.Minunate!!!!
Stafidele le-am înmuiat în rom.
Am batut cu telul 3 oua(am pastrat doua pentru finisare),am adaugat apoi 200 ml lapte batut si iaurtul.
Branza am sfarâmat-o cu o furculita ,am amestecat-o cu zaharul,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Apoi am adaugat amestecul de oua ,lapte batut si iaurt.
Am scurs si stafidele si le-am pus in branza.
Va rezulta un amestec destul de subtire.
Intr-un vas de yena am asezat doua foi pliate,am uns cu ulei fiecare foaie.
Apoi am pus amestecul de branza,iar foi unse cu ulei,pana terminam compozitia.
Pentru final am amestecat 150 ml lapte batut cu cele doua oua ramase si am turnat deasupra ultimei foi.
Am lasat putin sa se aseze compozitia,apoi am incalzit cuptorul si am pus tava inauntru pentru 50 de minute,sau pana se rumeneste frumos deasupra si compozitia este suficient de inchegata.
Aproape de final am pus deasupra o lingura de miere si am presarat o lingura de zahar brun.
Lasam sa se raceasca in cuptor.
Ideal ar fi s-o lasam pana cand se raceste,apoi s-o pudram cu zahar.
Dar as fi curioasa sa vad cine rezista mirosului care umple bucataria si nu o face bucatele asa fierbinte.
Asa cum am spus ….DIVIN dom’le.