Placinta cu branza dulce , alaturi de un iaurt sau lapte,tocmai buna pentru un mic dejun rapid.
Intai am pregatit branza:se amesteca branza cu zahar(eu am pus 3 linguri)si zahar vanilat.
Se pregateste o tava (30/40)si se tapeteaza cu hartie de copt.
Pachetul de foi se desface si se unge prima foaie cu ulei.
Foaia se pune in tava si se increteste, nu se intinde in tava. Se pun astfel 4 foi ,apoi se pune un strat de branza. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi.In total sunt 3 straturi de foi si 2 de branza.
Ouale se bat usor cu zahaul( cat sa se amestece bine)iaurtul si cu un plic de zahar vanilat si se toarna deasupra, peste ultimul rand de foi. Se taie si se da la cuptor.Este coapta cand se aureste frumos deasupra. Se taie calda .
1
Cand se taie se urmaresc liniile de cand s-a taiat cruda( daca se mai vad,daca nu se vad si nici nu le ghiciti nu este nimic ).
2
Cand am amestecat ouale cu iaurtul am pus 2 linguri de zahar.
3
Daca nu va place asa dulce puteti renunta la zahar.