Plăcintă cu brânză de vaci

de elucubratiiculinare in Prajituri, 4 Mai 2012 | 4157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 + 200 g făină,
  • 200 ml apă,
  • o lingură zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 25 g drojdie proaspătă.
  • 500 g brânză de vaci,
  • 5 ouă,
  • 5 linguri zahăr,
  • 5 linguri smântână,
  • 5 linguri griș,
  • esență rom,
  • 100 g stafide,
  • 20 g unt,
  • 50 ml ulei,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză de vaci:

Cernem 500 g făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care punem drojdia, zahărul, sarea și apa călduță. Frământăm bine aluatul și îl lăsăm la loc cald pentru 15-20 minute.

Între timp pregătim compoziția de brânză. Amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, smântâna, grișul, esența de rom și stafidele.

Aluatul se împarte în 4 părți egale. Pe o planșetă presărată cu făină din belșug se întind cu un sucitor foile una câte una. Presărăm făină și pe aluat, să nu se lipească de sucitor aluatul. Întindem o pătrime din compoziția de brânză pe fiecare foaie și rulăm. Prindem bine capetele.

Foile umplute se pun într-o tavă unsă bine cu unt. Eu folosesc o tavă Jena de 30 x 23 cm. Ungem foile cu ulei și le dăm la cuptor, încălzit în prealabil. Plăcinta se coace pentru 40-50 minute, sau până se rumenește frumos deasupra.

După ce se răcește un pic se pudrează cu zahăr și se taie în bucățele potrivite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza