Placinta cu branza de vaca

de andreigiuk in Prajituri, 26 Sep 2013 | 12562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • cca 50 ml lapte
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie
  • putin ulei
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g branza de vaci
  • 50 g stafide
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaca:

Se prepara un aluat moale din faina,sare,drojdia pusa in laptele caldut,1 ou si zahar.

Separat se amesteca cele 3 oua cu zaharul vanilat si zaharul pana se albeste,dupa care se amestecacu branza de vaci,cu stafidele inmuiate in rom si stafidele.

Aluatul se imparte in doua si se intinde.Se unge o tava cu unt se pune o foaie de aluat,se pune umplutura peste care se pune a doua foaie.Se inteapa cu furculita din loc in loc.Se coace la cuptor 35-40 de min.

Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra.Se taie si se serveste dupa ce s-a racit.!

TIPS-URI

1

Nu necesita grasime adaugata....eu o fac doar cu un ou si laptele caldut cu drojdia si restul ingredientelor....acum fiecare cum doreste....exista multe retete de genul acesta,dar eu asa o fac...!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cirese, crema mascarpone si lime