Foile se lasa la dezghetzat.
Branza telemea se rade si se amesteca cu branza de vaci si 3 oua.
Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.
Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie. (vezi foto)
Se pune asa incretzita in tava unsa cu ulei. Eu avand tava rotunda le-am pus in spirala.
Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se incretzite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.
Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).
Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.
Cand este rumenita, se scoate, se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza si se toarna tot laptele deasupra.
Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).
Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.
Daca se face cu branza de vaci, zahar si stafide devine o placinta dulce si foarte buna.
Pofta Buna!