Placinta Ciobaneasca

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2011 | 8292 vizualizari

 

M-am gandit destul de mult cum sa traduc titlul acestei retete, pe care o am dintr-o carticica cu retete unguresti....si pana la urma am ajuns la aceasta denumire :))

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 50 gr unt
  • 2 foi de dafin
  •  cimbru
  • sare, piper
  • 300 gr carne macinata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 conserva mica mazare

  Pentru piureul de cartofi:  

  •  5-6 cartofi
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 gr unt
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Ciobaneasca:

Incingem untul si adaugam ceapa tocata marunt, morcovii taiati cubulete mici, adaugam foile de dafin si putin cimbru. Lasam sa se prajeasca aprox 5-7 minute. Adaugam carnea macinata, pasta de rosii, condimentam cu sare si piper, adaugam putina apa si lasam sa fiarba bine pana scade apa. Cand devine de consistenta unui sos adaugam mazarea si mai lasam pe foc circa 5 minute.

Intre timp pregatim si piureul folosind ingredientele de mai sus.

Intr-un vas yena asezam carnea macinata iar deasupra punem piureul. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana cartofii devin aurii (aprox 20-25 minute). Eu n-am mai avut rabdare si am scos mai repede... :P

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Inainte sa portionati, merita sa asteptati 15-20 minute sa se raceasca, pentru a putea scoate frumos felia...n-are rost sa va spun ca noi nici la partea asta n-am mai avut rabdare  :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Ciobaneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

deliciousflavours 1

11.10.2011, 13:22

Multumeeesc si va

DIANA B 1

11.10.2011, 13:35

Cred ca-i delicioasaaaaaaaaaaaaa ... dar in loc de mazare ce-am putea adauga ? nu-mi prea place decat gatita , si asta foaaaaaaaaaarte rar ...

ca sigur merge

deliciousflavours 1

11.10.2011, 23:00

Draga Onesta, iti multumesc in primul rand...apoi, cred ca ai putea sa incerci cu ciuperci, asta in cazul in care iti plac
Te puuuup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca din dovlecel cu rosii si piept de pui