Placinta Bengoasa

de Constelatialeu in Porc, 2 Feb 2017 | 11052 vizualizari

 

Acum eu sper sa fie buna placinta asta si sa nu arunce bucatarasii cu ea dupa mine......

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat foitaj Bella, 4 foi a 400 g fiecare
  • Umplutura
  • 2 kg carne, fleica si pulpa de porc, tocata
  • 230 g branza de oaie
  • 250 g cascaval afumat
  • 660 g ciuperci
  • 11 legaturi ceapa verde
  • 3 morcovi
  • piper
  • sare
  • 6 oua + 2 albusuri
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri+ 2 linguri lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Bengoasa:

Mai intai, scoatem aluatul sa se dezghete. Pregatim carnea pentru tocat, o taiem in bucati mai mici si o tocam prin sita mai mare. Pregatim legumele, curatam morcovul si il dam prin razatoarea mare, curatam ciupercile si le taiem bucati mai maricele, curatam si taiem ceapa verde. Radem branza si cascavalul pe razatoarea mare. Asezam pe foc tigaia wok, lasam se incinga, punem putin ulei si adaugam ceapa si morcovul, presaram un pic de sare ( nu foarte multa, avem branza de oaie care e un pic mai sarata). Calim legumele, apoi le scoatem intr-un castron incapator. Curatam tigaia wok, punem pe foc din nou, picuram putin ulei si adaugam ciupercile, le calim si pe ele pana scad aproape jumatate, adaugam piper. Scoatem ciupercile din tigaie cu ajutorul spumarului, avand grija sa scurgem zeama lasata de ciuperci. Adaugam ciupercile peste ceapa si morcov. Curatam tigaia, o punem din nou pe foc, adaugam putin ulei, apoi punem carnea tocata si un pic de sare, o calim si apoi o adaugam peste ciuperci, ceapa si morcov, avand grija sa scurgem zeama formata. Amestecam bine totul, apoi adaugam branza si cascavalul, omogenizam, la final, adaugam cele 6 oua si 2 albusuri, omogenizam bine compozitia. Am folosit doua tavi cu dimensiuni de 40/30 cm. Am tapetat tavile cu hartie d ecopt, apoi am intins prima foaie de aluat, am intepat foaia cu furculita si am adaugat jumatate din umplutura. Deasupra m-am jucat un pic si am facut un grilaj din cealalata foaie de aluat. Am intepat cu furculita, fasiile de aluat, apoi am uns cu galbenus de ou cu lapte. Am introdus tava in cuptorul preincalzit, sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda aluatul. Am lasat tava in cuptor cca 35-40 min. E buna calda , dar si rece, ca rece o sa o mancam....

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Bengoasa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi si carne