Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2013 | 5622 vizualizari

 

Mi-a placut cum mi-a iesit, mai demult, placinta cu iaurt. asa ca am brodat pe aceeasi tema o altfel de placinta care sa nu fie dulce. Poate face fata oricaror gusturi si pretentii, ca aperitiv sau chiar ca fel principal, la o cina de exemplu.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi subti de placinta 400 g (Bella)
  • 3 iaurturi mici, de 140 g
  • 4 oua
  • 250 g sunca presata
  • 100 g bacon felii subtiri
  • 200 g cascaval
  • 150 ml ulei
  • 2 ardei peperoni
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 plic praf de copt
  • unt cat o nuca, pentru uns forma
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sunca si cascaval:

Puneti intr-un castron ouale, iaurtul, praful de copt si omogenizati cu un tel, in timp ce adaugati uleiul.

Tocati marunt sunca presata, dati cascavalul pe razatoarea mare, taiati peperoni feliute subtiri si adaugati toate aceste ingrediente in compozitie, impreuna cu patrunjel tocat.

Rupeti foile de placinta, bucati potrivite ca marime si adaugati-le in compozitie amestecandu-le bine. Pastrati cateva bucatele de foi de placinta si cateva frunze de patrunjel pentru aspect. Ungeti o forma de sticla termorezistenta (eu am folosit o forma ceramica) cu unt si tapetati-o cu o bucata de foaie de placinta sau cu faina.

Dregeti gustul compozitiei de sare si piper, turnati totul in forma pentru copt, presarati deasupra cateva bucatele de foi de placinta si asezati feliutele de bacon (eu le-am asezat ca niste trandafirasi invartiti pe deget), feliute de peperoni si frunze de patrunjel. Dati la cuptorul preincalzit la foc mediu (200 grade C) pentru ~45 de minute.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Dupa ce se racoreste putin, taiati-o bucati si o puteti servi la masa calda, dar e buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

07.02.2013, 11:25

Doinavar 1

07.02.2013, 11:43

Multumesc mult de tot.

mihaelar63 1

07.02.2013, 16:06

Interesanta reteta merge la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

Turta dulce - Reteta delicioasa de casa

de laura_n 7

pe 06.12 la 16:47

Cookies cu umplutură de nutella - Fursecuri fragede și delicioase

pe 06.12 la 11:07

Turtă dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor

pe 05.12 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne tocata si ciuperci