Plachie de peste

de La Ancuta in Peste, 8 Mai 2011 | 7201 vizualizari

 

Inspiratia a fost Medi, experta in preparate din peste.Te pup, draga mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste
  • 4 cepe
  • 1 pahar vin alb
  • 6 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 cana suc de rosii
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Curatam bine pestele si il taiem bucati apoi il condimentam cu sare si piper.
Ceapa o curatam si o taiem marunt. Incingem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa si punem ceapa la inabusit.

Intr-o tava asezam ceapa iar deasupra bucatile de peste. Adaugam vinul si frunzele de dafin. Taiem usturoiul feliute si il punem peste peste.
Dam la cuptor la foc potrivit.

Cand este facut de jumatate scoatem din cuptor si adaugam sucul de rosii. Lasam apoi la cuptor pana se rumeneste.

Scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde tocat (pe care eu l-am uitat :D)

Servim calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor cu sos de mustar si capere