Nu m-as fi gandit vreodata ca pizza se poate manca si cu altceva decat cu sos de rosii...asta pana am incercat pizza cu salata si sos de smantana...
Pt Aluat:
Pt topping:
Pt sosul de bulion
Pt sosul de smantana:
Se pune intr-un pahar 30-40ml de lapte(din cantitatea totala) si se incalzeste putin.Se amesteca cu o lingurita de zahar si drojdia..asteptam s acreasca in pahar...intr-un castron punem faina,restul de lapte,uleiul,sarea apoi drojdia din pahar.Amestecam,framantam de cateva ori si lasam 40min la dospit..
Intre timp pregatim toppingul.Ciupercile se curata de coaja si se taie felii...baconul si sunca se taie cubulete...salata verde se taie fasii..
Preparam sosul de bulion.Pasta de tomate o amestecam cu apa,oregano,zaharul.
Sosul de smantana:usturoiul curatat il dam pe razatoarea mica si l amestecam cu smantana.
Aluatul dospit se pune in tava.Ungem aluatul cu sosul de bulion apoi punem ciupercile,sunca,baconul si bucatile de cascaval.Lasam cam 30 min in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Pe bucatile de pizza punem salata verde taiata fasii si sosul de smantana.
Un deliciu!
1
cantitatile de sunca,bacon,ciuperci pot varia in functie de gusturi...si de marimea tavii..