Aluaturi de casa
Reteta am vazut-o la Laura Adamache. Imi place tare mult aluatul, e foarte fraged si se pastreaza asa chiar si a2a zi, in cazul in care va mai ramane. Pot sa spun ca e una dintre cele mai bune Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged pe care le-am mancat pana acum.
Eu am facut o cantitate mai mare si mi-au iesit 2 bucati de pizza.
Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged
Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea. Amestecam putin ingredientele, apoi adaugam apa si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura, apoi incepem sa framantam cu mainile.
Framantam pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam deoparte aprox. 15-20 minute.
Intre timp pregatim restul ingredientelor.
Taiem carnaciorii rondele mici, cascavalul il taiem cuburi mici, iar ciupercile le spalam bine si le curatam, apoi le taiem felii subtiri.
Dupa ce aluatul a stat la odihnit, il impartim in 2 bucati egale.
Pe masa de lucru presaram putina faina si, cu ajutorul unui sucitor, intindem o bucata de aluat intr-o forma ovala sau rotunda. Foaia de aluat trebuie sa fie groasa de aprox. 1 cm.
Punem prima foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
La fel procedam si cu cea de-a 2-a bucata de aluat ramasa.
Dupa ce am pus foile de aluat in tava, le ungem cu sucul de rosii pasate.
Peste sucul de rosii presaram oregano, apoi adaugam pe rand carnaciorii, cascavalul, maslinele si ciupercile.
La final stropim pizza cu ulei de masline.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade(foc mediu) pentru aprox. 20-25 de minute.
Pizza o puteti prepara si cu un aluat cu drojdie sau chiar si pizza fara blat.
Daca va place pizza cu multa branza si placinta quatro formaggi o sa fie pe gustul vostru!