Pizza picanta de post, cu peste

de RODIMUR in Pizza, 9 Dec 2019 | 2971 vizualizari

 

Am mai făcut pizza de post, dar niciodată cu pește. Cum în acest Post al Crăciunului sunt multe zile cu dezlegare la pește, m-am gândit că acum este ocazia să încerc și o astfel de rețetă. Mi-au trebuit doar câteva ingrediente și în scurt timp am făcut o pizza gustoasă care s-a mâncat fierbinte și s-a terminat iute din farfurii. Iar acum mi se pare că ingredientul principal (peștele) s-a potrivit de minune cu sosul picant, pentru a da pizzei acest gust care ne-a făcut s-o devorăm urgent.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 100 ml de apă caldă
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 1 conservă de hering în sos picant
  • 2-roșii cherry
  • 15-16 măsline fărăsâmburi/feliate
  • 100 grame cașcaval vegetal
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza picanta de post, cu peste:

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, drojdie, zahăr și apă caldă. După ce se încorporează aceste ingrediente, se adaugă uleiul și se mai frământă încă 2-3 minute până ce se absoarbe total în masa aluatului, care devine elastic și nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, ca să crească, timp de 30 de minute.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor de aer, după care se întinde o foaie de aproximativ 5-6 mm grosime, care se pune în tava unsă cu ulei în prealabil.

Se unge foaia cu 1-2 linguri de sos picant din conservă, care are toate ingredientele necesare și în plus, gustul pregnant de pește, ingredientul principal al acestei rețete. Cine nu vrea să folosească acest sos, poate face un sos picant din: suc de roșii, sare, zahăr, piper, oregano, busuioc uscat și usturoi pisat.

Peste sos, se pune 2/3 din cașcavalul răzuit iar apoi bucățile de pește, distribuite circular, în așa fel încât să fie câte o bucată în fiecare porție de pizza. Se adaugă roșiile cherry înjumătățite, măslinele și la urmă se mai presară restul de cașcaval răzuit. Se stropește, pe alocuri, restul de sos picant și se dă tava cu pizza la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie. 

După 20-25 de minute, când cașcavalul s-a topit, pizza este gata. Atunci se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, fierbinte.

TIPS-URI

1

Pentru un aluat bun, urmați întocmai cantitățile ingredientelor și ”procedeul de fabricație”.

2

Dacă nu vreți să folosiți sosul din conservă (deși acesta prezintă unele avantaje) puteți face un sos picant din: suc de roșii, sare, zahăr, piper, oregano, busuioc uscat și usturoi pisat.

3

Dacă folosiți sosul din conservă, nu sunt necesare condimentele, care sunt deja incluse în acesta.

4

Serviți pizza fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza picanta de post, cu peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

10.12.2019, 23:25

Daaaa, Oana, a fost tare bună...! Mulțumesc frumos!

mihaelar63 1

11.12.2019, 01:19

De ce nu si cu peste ? Cu tot ce vrei tu

RODIMUR 1

11.12.2019, 07:33

Daaa, Mihaela, cu pește, când este dezlegare la pește... Încă m-aș fi bucurat să fiu prima cu ideea asta, dar se pare că mi-au luat-o mulți înainte, cu mult timp, chiar... Mulțumesc pentru atenție!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat subtire si crocant