"Aluaturi de casa"
Cine are pofta de o pizza delicioasa acum dupa sarbatorile de Paste? Noi putem manca zilnic pizza, ca tot nu ne saturam de ea. De aceasta data am ales sa pregatesc cu branzeturi, fara carne sau legume, mai ales ca sotul este fan branzeturi. Puteti folosi branzeturile care va plac cel mai mult, la fel si cantitatea lor (eu nu o sa scriu gramajul branzeturilor, pentru ca veti pune cat veti dori). Simt ca deja incepe sa va fac cu ochiul, va ganditi cum se intind branzeturile atunci cand o taiati fierbinte si veti pregati si voi cat de curand!
Pentru umplutura:
Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat omogen. La final puneti si uleiul de masline, framantati pana este bine incorporat. Acoperiti aluatul si il lasati sa dospeasca la loc cald, 30-40 de minute.
In acest timp pregatiti umplutura: Branzeturile, daca aveti felii subtiri, le puneti felii, daca nu le razuiti. Dati pe razatoarea cu ochiuri mari cascavalul, branza emmetaler si mozzarella. Gorgonzola o rupeti bucatele. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit. Il impartiti in doua. Luati prima bucata de aluat, o intindeti cu mainile spre margini, pana obtineti o forma rotunda, de dimensiunea tavii. Puneti hartie de copt in tava, asezati blatul intins. Il ungeti cu sos de rosii, apoi presarati branzeturile rase, iar la final puneti gorgonzola din loc in loc. La fel procedati si cu a doua.
Introduceti pizza in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 25 de minute, pana prinde o crusta aurie frumoasa. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati putin sa se racoreasca, apoi o portionati si serviti. Sa aveti pofta!
1
Pentru doua tavi rotunde, cu diametrul de 28 cm