Tot caut reţeta perfectă...din punctul meu de vedere.
Se cerne făina si se amestecă în ea drojdia uscată.
Se căleşte, cam de jumătate, ceapa tăiată felii subţiri în puţin ulei de care doriţi. Eu am pus ulei de măsline în care am ardei iute şi roşii uscate că e mai aromat. Se adaugă ciupercile felii şi se dă focul mare să se evapore mai repede apa. Se taie felii subţii ardeiul iute şi se adaugă. Când e aproape gata se pune piper, curry şi 1 lingură de sos de soia.
Se face aluatul din făină, ulei, ou şi pesto la care se pune apa călduţă în care s-a dizolvat sarea. Se pune apa treptat. Se pune şi un strop de apă minerală. Aluatul e puţin lipicios.Se lasă 10 minute acoperit, apoi cu mâinile unse cu ulei se întinde în tăvile de piza speciale(cu găurele). Nu se ung tăvile pentru că sunt neaderente.
Se împart ciupercile pentru cele 2 tăvi şi se întind. Deasupra se poate pune salam. Eu am făcut una cu salam şi una doar cu ciuperci. Se dă la cuptor preîncălzit până se rumeneşte puţin. Am fost încântată de aluat şi de gustul aromat al ciupercilor.
Când sunt coapte, se presară caşcaval ras.