Pizza Muresana

de mirela0911 in Pizza, 6 Oct 2013 | 3959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lgt. zahar
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de masline
  • apa calduta
  • Pt. topping:
  • sos de rosii
  • 150 g sunca pt. pizza
  • 1 bucata carnati
  • 2 ciuperci champignon proaspete
  • ceapa rosie
  • gogosar rosu
  • masline negre
  • 150 g mozzarela
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Muresana:

Se face o maia din drojdie, putina apa calduta si 1/2 lgt zahar, se amesteca toate si se lasa intr-un loc cald sa-si dubleze volumul. Intr-un vas se cerne faina, se pune sarea iar in mijloc se toarna maiaua. Se toarna apa calduta cat cuprinde si se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la dospit.

Intre timp se pregatesc ingredientele pt. topping. Ceapa se taie rondele, ciupercile se taie felii iar gogosarul in fasiute. Carnatul se taie si acesta rondele iar sunca se poate lasa feliuta intreaga (depinde cat e de subtire) sau bucati mai mici.

Se intinde aluatul cat dimensiunea tavii cuptorului. Se unge cu sosul de rosii iar peste se aseaza carnatul, sunca, ciupercile, ceapa, maslinele, feliile de gogosar si se rade deasupra mozzarela. Se da la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Muresana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

07.10.2013, 06:36

Multumesc

mirela0911 1

07.10.2013, 06:37

Gaby, in cursul zilei de azi voi rezolva problema. Mersi frumos!

deyutzky 1

07.10.2013, 10:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]