este pizza mea preferata si o comandam mereu in pizzerie,numai ca ba era prea crocanta,ba nu scurgeau uleiul de pe ton,etc,asa ca m-am apucat sa o fac singura acasa dupa gustul meu...rezultatul a fost fenomenal...
Pentru aluat:
Pentru condiment:
Prima data pregatim aluatul:
Amestecam laptele cu apa(caldute),punem zaharul si drojdia si le topim.
cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi in mijloc facem o fantana si punem lichidul(apa,lapte,drojdie si zahar) si incepem sa framantam energic(daca aluatul este prea moale,mai puneti putina faina),apoi pe parcurs adaugam treptat uleiul si framantam in continuare pana obtinem un aluat elastic si nelipicios(eu am folosit robotul si l-am lasat la framantat 15-20 de minute la viteza 3 ).
Dupa ce am terminat de framantat,punem un prosop de bucatarie pe o baza de lemn,presaram faina pe prosop,asezam aluatul in mijloc,il presaram cu putina faina,il acoperim si il lasam la crescut circa 3 ore.
Intre timp taiem mozzarella cubulete,scurgem uleiul de pe ton,taiem ceapa julienne si condimentam passata de rosii.
Punem passata de rosii intr-un bol si adaugam sare,oregano,frunze de busuioc,1 lingura de ulei de masline si o cutiuta de ton scurs de ulei,apoi amestecam.
Inainte cu 30 de minute de coacerea pizzei aprindeti cuptorul la 250°.
Cand aluatul a crescut il punem pe masa infainata si cu mainile intindem o foaie cat tava de la cuptor,pe care o punem in tava unsa cu f putin ulei(puneti ulei pe un servetel si cu acesta ungeti tava),apoi punem deasupra passata condimentata,o intindem pe toata suprafata si presaram deasupra tonul ramas(cele 2 cutiute),apoi dam la cuptorul incins.
Dupa 15-20 de minutescoatem tava si punem pe pizza ceapa julienne,apoi mai dam la cuptor 5-10 minute,dupa care scoateti din nou si puneti pe toata suprafata mozzarella,apoi dam la cuptor pana mozzarella se topeste si incepe sa se rumeneasca.
Ca sa vedeti daca este gata ridicati pizza si daca este rumenita pe fund este gata.
Dupa ce o scoateti din cuptor presarati deasupra putin oregano si puneti putin ulei de masline.
Serviti cu maaaare pofta.