Se amesteca laptele cu uleiul de masline, iar faina se amesteca cu sare si drojdie. Se pun ingredientele uscate intr-un castron si se toarna deasupra laptele. Se amesteca cu o lingura, apoi se framanta usor un aluat, adaugans cate putina faina pana nu se mai lipeste de maini.
Se unge o tava de pizza cu ulei de masline, apoi se intinde aluatul cu mainile si se pune tava la frigider 15 minute sa se odihneasca.
Intre timp se prepara sosul de rosii. Se mixeaza rosia fara cotor impreuna cu ketchup-ul, se adauga sare dupa gust si o lingurita de oregano uscat.
Se unge blatul de pizza cu sosul de rosii, se rade deasupra mozzarella sau cascaval, apoi se aseaza toppingurile: branza cubulete, ceapa taiata solzisori fini, maslinele taiate rondele, rosiile uscate taiate cubulete. Se presara deaspra oregano si se mai rade inca o data mozzarella.
Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana blatul este facut.
Se taie in felii si se serveste cu frunzulite de busuioc proaspat.