O reţetă de pizza rapidă, dar foarte gustoasă ce se gătește în tigaie, un truc pentru a avea blatul crocant pe care mulți ni-l dorim.
Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază.
Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şi busuioc. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă aluatul 10 minute.
Se aşează înapoi în bol şi se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.
Cu ajutorul unui blender, se mixează roșiile pâna ajung la consistența unui piure. Se adaugă sarea, piperul și frunzele de busuioc și se mai mixează puțin până când frunzele de busuioc sunt încorporate în sos.
După expirarea timpului, se împinge alutul în jos pentru a scoate aerul din el. Cu mâinile unse cu ulei de măsline se modelează aluatul în formă circulară de mărimea dorită.
Într-un wok se încălzește puțin ulei de măsline și se așează aluatul. Se gătește la foc mediu spre mare până când se formează mici bule pe suprafața aluatului, iar baza este fermă.
Se întinde sosul pe întreaga suprafață a aluatului, iar deasupra se așează fâșii se mozzarella.
Se transferă aluatul pe o tavă și introduce la cuptor, pe raftul superior, la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute sau până când brânza s-a topit și are o culoare aurie.
Se procedează la fel cu aluatul rămas.
1
Din aluatul rezultat, am făcut 3 pizza de mărime medie- 25-30 cm diamentru.
2
Toppingul se poate înlocui în funcție de preferințe.
3
Aluatul, după ce a crescut, poate fi păstrat la frigider până a doua zi și poate fi modelat după minim 30 de minute după ce a fost lăsat să se încălzească la temperatura camerei.