Daca aveti toate ingredientele pregatite si la indemana, in 30 de minute pizza este si gata mancata! :D :)))
Am preluat ideea de la Dia si chiar am preparat-o de multe ori, nu ai cum sa dai gres! Multumesc, Dia! >:D<
Pt. blat:
Pt. topping:
Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute se taie cateva rondele. Ardeiul gras (indiferent de culoare) se taie felii. Se pregatesc astfel incat sa le avem la indemana.
Intr-un bol, se bate cu un tel oul cu sarea. Se adauga iaurtul si uleiul si se amesteca din nou. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ou. Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Trebuie sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.
Tigaia in care se va coace pizza, se unge bine cu unt. Cu ajutorul unei linguri, se intinde aluatul pe toata suprafata tigaii. Se unge cu sosul de pizza, apoi se asaza dupa preferinte, carnatul, sunca, ceapa, ciupercile, ardeiul, etc. Deasupra se rade cascaval.
Se pune capacul pe tigaie si se asaza pe focul dat la minim, pe ochiul cel mare al aragazului. Timp de 10 minute nu se va ridica deloc capacul. Dupa ce au trecut cele 10 minute, se verifica daca blatul este crocant dupa preferintele fiecaruia, in caz contrar se mai lasa putin.
Cand este gata, se scoate pe un platou, se feliaza si se serveste alaturi de ketchup sau simpla.
Pofta buna!
1
Aluatul va fi usor lipicios, dar se poate uda putin lingura, pentru a se intinde mai usor.
2
Toppingul poate diferi in functie de gusturi.