Copii cand au venit in vizita au comandat sa le fac pizza. Asa ca m-am conformat.
Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".
Eu l-am facut cu o seara inainte si l-am tinut in frigider pana a doua zi.
Uns cu putin ulei, nu s-a uscat si a fost foarte bun la intins.
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.
Se amesteca pulpa de rosii cu un ou crud si un praf de sare pana la omogenizare.
Se intinde pulpa de rosii si ou si se presara oregano si piper.
Ouale ramase se fierb 10 minute, se racesc, se curata si se taie felii.
Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat mai subtire.
Se pun ingredientele in ordinea dorita pe toata suprafata aluatului: baconul, salamul, pastrama, ouale fierte, ardei, masline, rosii.
Se rade cascavalul deasupra, intai pe razatoarea mare si la urma pe razatoarea mica.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 25-30 minute.
Este gata cand este rumenita frumos.
Se serveste cu ketchup si o bere rece.
Pofta Buna!
1
Feliile de ou care se rup sau nu au galbenus se pot marunti si presara pe blat.
2
Cu cat sunt feliate mai subtire ingredientele se pot distribui mai uniform.