Pizza de casa cu somon si sunca

de rivka in Pizza, 8 Sep 2009 | 6698 vizualizari

 

Pt ca mai aveam jumatate de conserva de sunca, ceva resturi prin frigider, ca sa nu le arunc am facut azi pt sotul meu 2 pizza .

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • cca 100 gr faina
  • sare
  • zahar cat iau intre degete
  • putin ulei(de floarea soarelui)
  • putina apa calda
  • un vf de cutit de drojdie din plic pulbere
  • pt pizza
  • o conserva mica de pasta de tomate
  • condimente pentru pizza din plic
  • putin ulei de masline
  • apa
  • sunca tocata
  • o conserva somon
  • 1 ceapa mica taiata rondele
  • 1 rosie taiata rondele subtiri
  • cascaval ras
  • putin ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa cu somon si sunca:

Intr-un vas de bucatarie se framanta aluatul din cca 100 gr faina , sare, putin zahar, drojdia si putin ulei de floarea soarelui, apa calduta sa iasa cam cat de marimea unei mingi de tenis, putin mai mare.

Apoi se toaca sunca, se sfarama pestele din conserva marunt, se taie ceapa rondele subitiri si rosiile la fel, se prepara o pasta din conserva de tomate cu condimentele pentru pizza si putin ulei de masline si putina apa.

Aluatul intre timp a crescut putin se imparte in 2, se formeaza 2 bile cu mana si cu un sucitor se intinde pe masa stropita cu faina apoi cu mana caci din cauza uleiului e putin elastic aprox rotund , dar nu e nevoie sa fie perfect.

Cele 2 cercuri de aluat se aseaza pe 2 foi de aluminiu unse cu ulei.

Apoi se unge fiecare cerc de aluat cu pasta de tomate(cu ulei de masline+condimentele+putina apa) , se pune deasupra bucatile de somon, sunca,ceapa, rosiile, cascavalul ras, se stropesc cu ulei de masline.

In cuptorul incins cca 240 (cat mai mare temp) se pune pizza pe gratarul de la cuptor(pe folia de aluminiu) cca 15-20 min(se incerca coca cu mana pe margine cand e gata).

Se scoate, se trage de pe folie in farfurie si se serveste calda.

 

TIPS-URI

1

Foile de aluminiu  se ung bine cu ulei astfel pizza va aluneca singura de pe folie cand o scoatem

2

Daca aveti seara prieteni in vizita in weekend puteti pregati mai multe foi odata, dupa acelasi sistem si pastra in frigider cladite una peste alta dar unse cu ulei de masline sa nu se lipeasca Folie-foaie-ulei-folie-foaie-etc, si seara doar scoase acoperite cu ingrediente si date la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa cu somon si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

09.09.2009, 19:50

Si aduc si berea!

rivka 1

09.09.2009, 20:09

Ma bucur ca va place, eu nu prea sunt prietena cu pizza , nu o mananc niciodata deci fac doar pt familie , prieteni.

Sylvia 1

06.02.2010, 22:39

Peste ce bunatate am dat o si salvez la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini-pizza cu branza si afumatura