Pizza de casa este super delicioasa! Am incercat sa fac mai multe retete, ador sa incerc retete noi de aceea imi place sa postez si eu retetele mele!
Pentru blat:
Pentru topping:
Pentru sos:
Decor: Frunze de busuioc sau frunze de patrunjel
Blat:
Pentru inceput punem faina intr-un bol mai mare, punem si sarea, apoi facem o gaura in mijloc si punem zaharul, apa calduta si drojdia peste apa.
Lasam 3-4 minute sa se dizolve drojdia uscata, apoi adaugam si uleiul si incepem sa amestecam cu mana usor pana obtinem un aluat sub forma de o bila.
Scoatem aluatul pe blatul de lucru, blatul trebuie sa fie presarat cu faina, si il plamadim timp de 10 minute (daca mai aveti nevoie de faina si se prinde de maini, puteti adauga, dar nu foarte multa, adaugam treptat cate putin pana nu se mai prinde de maini).
Dupa ce am plamadit aluatul, il punem intr-un bol uns cu ulei, apoi ungem si aluatul foarte fin, acoperim cu folie alimentara de plastic si il lasam la dospit timp de 1 h sau pana isi dubleaza volumul, la temperatura camerei.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, ne infainam mainile, luam o bucata din aluat, il punem pe blatul de lucru, vom pune putina faina deasupra si cu ajutorul unui sucitor vom intinde aluatul in forma rotunda; dupa ce l-am intins, il impaturim in 4 si foarte repede il punem intr-o tava rotunda de pizza (tava nu trebuie unsa cu ulei sau faina), il desfacem si il aranjam frumos in tava.
Acum punem sosul, il intindem frumos, nu il intindem peste tot aluatul, lasam o margine frumoasa si nu foarte mult. Adaugam mozarella razuita, salamul razuit, ciupercile taiate, maslinele taiate, apoi vom pune putin oregano deasupra si rosiile cherry taiate in 2 (veti vedea in imagine cum le-am aranjat eu.
Vom da pizza la cuptorul preincalzit, la 240 de grade C, timp de 10-13 minute.
Sosul:
Trebuie doar sa punem sosul si ingredientele intr-un bol si sa le amestecam cu o lingura.
Decor:
Pentru decor eu am pus frunze de patrunjel, daca voua va place cu altceva, puteti pune si frunze de busuioc.
Pofta buna si ne vedem la reteta urmatoare!
1
Acest blat de pizza se coace foarte repede, nu il lasati mai mult de 13 minute.
2
Pentru decor am pus frunze de patrunjel, iar voua daca va place, puteti pune frunze de busuioc.