Pizza de casa

de lory_andronache in Pizza, 4 Mar 2013 | 4538 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente - aluat pizza:
  • 7 pahare de faina
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 1 cana (mare) si jumatate de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar
  • Verdeturi:
  • Cimbru uscat
  • Busuioc ucat
Ingrediente pizza:
  • 3 cabanosi
  • 1 carnat crud oltenesc (sau de care aveti, dar sa fie crud)
  • 150-200g salam
  • 3 castraveti murati
  • 200g porumb fiert la cutie
  • 150g branza de oaie + cascaval
Ingrediente sos:
  • 250ml suc de rosii (facut in casa sau cumparat)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • marar proaspat
  • cimbru, busuioc
  • sare piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Mod de preparare-aluat pizza:

Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.

In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sa nu vina in contact direct cu drojdia din maia. Se adauga maiaua si verdeturile si se framinta dupa care se adauga treptat apa calduta pina se face un aluat. Se framinta 3 minute si se lasa la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop curat. Cind isi dubleaza volumul, il prelucram ca aerul sa iesa si mai lasam la dospit 15 minute. Se poate imparti in doua ptr 2 foi de marimea tavii cuptorului. 

Mod de preparare pizza:
Pe o tava unsa cu ulei se aseaza foaia de aluat peste care se intinde sosul din ingredientele mai sus mentionate urmand mai apoi a se aseza salamul, carnatul oltenesc, cabanosul, castravetii murati si porumbul. Se da la cuptor pentru 25-30 de minute iar inainte de a fi gata se pun branza si cascavalul rase in prealabil.

Mod de preaparare sos:
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron pentru a se forma un sos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat fraged