Pentru reteta aceasta as putea renunta la carne:))
Aluatul:
L-am facut din aluatul meu universal si pe care il am mereu la frigider.
1 kg de faina
600 ml de apa
25 gr de drojdie proaspata
1 lingurita sare de mare
Amestec totul la robot (are carlig ptr aluat) ,acopar bolul si il pun in cuptorul microunde. Acolo este cel mai bun loc ptr a creste,bineinteles ca nu e pornit.
Cand s-a dublat in volum,il apas in jos si il bag la frigider,unde tine 2 saptamani si mereu imi rup o bucatica de care am nevoie pe moment. Se poate lasa sa mai creasca,dar ptr o pizza nu mai e nevoie.
Pesto
200 gr de spanac proaspete
o mana de busuioc proaspat sau congelat
o mana de nuci
1/2 cup ulei de masline extra virgin
Se pun toate ingredientele in robot si se pulseaza pana se obtine consistenta dorita.
Pizza
frunze de spanac
pesto
branza feta sfaramitata
Se oparesc frunzele de spanac.
Se intinde aluatul de pizza in tava de copt.
Se aplica pesto si apoi frunzele de spanac.
Se presara feta .
Se da tava la cuptor si se coace cam 10-15 minute.
Salata
frunze de spanac proaspete
capsune
o lingura de otet balsamic
o lingura de ulei de masline extra virgin
cateva nuci
Se aseaza frunzele de spanac pe farfurie.
Se taie capsunele rondele si se presare peste spanac.
Se adauga otetul balsamic si uleiul de masline.
Se presara nucile.