Pizza cu sarmale

de Bucataras in Pizza, 11 Apr 2009 | 15496 vizualizari

 

Simbata, Bucatarasii au facut LIVE pizza cu sarmale! Nu mai zimbiti :)))), cititi spectacolul “marca” bucataras.ro,

 

INGREDIENTE

  • Compozitie aluat, pentru masina de piine Moulinex:
  • Ulei de masline: 1 lingura
  • Apa: 240 ml
  • Sare: 1,5 lingurita
  • Faina: 480 gr
  • Drojdie uscata 1 lg
  • 6 sarmale (se pot folosi si cele la cutie din supermarket)
  • masline
  • ardei rosu
  • mozzarela
  • 1 ou
  • ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sarmale:

Din ingredientele pentru aluat se va obtine o cantitate de 750 grame, 1:30 ore timp de lucru.

Stiti cind se zice ca s-a facut prima pizza? In anul 6 inainte de Hristos! Soldatii lui de Darius cel Mare (521-486 î.Hr.) intindeau aluatul pe scuturile incinse de soare si adaugau pe el, saracii, ce mai gaseau prin preajma...brinza..mirodenii ...vai mama lor :)))

Marcus Porcius Cato (234-149 î.Hr.) aminteste in scrierile sale pe laptop de platouri rotunde, "imbracate" cu aluat uns cu ulei de masline, plante, miere, si "coapte" pe pietre incinse.

Stiati cind s-a adaugat sosul de rosii la pizza?

In 1522, rosiile au sosit in Europa din Peru. La inceput lumea s-a temut, crezind ca sint otravuri... Primii care au depasit temerea :)) au fost locuitorii saraci din Napoli, care au pus rosii pe aluatul facut din faina crescuta cu drojdie de bere si a iesit astfel cea mai simpla pizza cu sos de rosii. Aia, saracii, ce si-or fi zis..."Sh-asha murim da foame, frate, ce mai conteaza daca dam coltzu' doua zile mai devreme mincand roshii" :))...Si uite asa s-a nascut si ketchup-ul :)))

Stiati de unde este denumirea de Pizza Margherita?

Ei bine, in 1889, regele Italiei, şi soţia sa, Regina Margherita di Savoia (1851-1926), aflati în vacanţă in Napoli, l-au chemat la ei pe cel mai popular preparator de pizza: Raffaele Esposito, pentru a gusta specialităţile lui.

Nea Raffaele, asta, o fi inventat mai tirziu bomboanele Raffaello? :)), a pregatit 3 feluri de pizza: una cu grasime de porc, brinza si busuioc, alta cu usturoi, ulei de masline si rosii, si una cu busuioc, mozzarella si rosii (verde/alb/rosu - culorile Italiei). Iar regina a fost foarte incintata, incit i-a scris lui Raffaele un mail pe adresa [email protected] in care i-a multumit. Iar tipul si-a pus status pe mess: pizza Margheritta. Si asa i-a ramas numele!"

In a doua jumatate a secolului 19, pizza a emigrat la americani, care si ei i-au dedicat melodii si au inceput din ce in ce mai mult sa-i aprecieze gustul, inclusiv Frank Sinatra fiind un mare consumator de pizza.

Asa...Iar in 2008,  romanii dau lovitura! Aplica istoriei pizza o lovitura sub centura. Si au inventat dragi prieteni pizza cu sarmale! Va dati seama ca nea Raffaello, care a servit-o pe Margherita acu' jda ani, a fost modestutz. N-a avut imaginatie.

Deci: mozzarela pusa pe margini si acoperita cu aluat (ca asa am vazut mai nou la Pizza Hut :D), sarmalele taiate jumatate si puse din loc in loc (am luat o cutie din comert, Scandia), rosii uscate, masline, ardei gras rosu, totul nins cu mozzarela si uns cu putin oua batut. Plus citiva stropi de ketchup!

Cam 15-20 de minute am lasat-o la cuptor! Se serveste cu mamaliGUTZA si ardei iute :)))))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

ionix 1

21.05.2010, 15:18

oho... a fost petrecere... mie nu-mi plac sarmalele dar imi place pizza asa c-as gusta o bucatica

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:15

laura_n 1

07.02.2013, 15:26

ce fain ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza a la Ala