Pizza cu sarmale

de Bucataras in Pizza, 11 Apr 2009 | 15722 vizualizari

 

Simbata, Bucatarasii au facut LIVE pizza cu sarmale! Nu mai zimbiti :)))), cititi spectacolul “marca” bucataras.ro,

 

INGREDIENTE

  • Compozitie aluat, pentru masina de piine Moulinex:
  • Ulei de masline: 1 lingura
  • Apa: 240 ml
  • Sare: 1,5 lingurita
  • Faina: 480 gr
  • Drojdie uscata 1 lg
  • 6 sarmale (se pot folosi si cele la cutie din supermarket)
  • masline
  • ardei rosu
  • mozzarela
  • 1 ou
  • ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sarmale:

Din ingredientele pentru aluat se va obtine o cantitate de 750 grame, 1:30 ore timp de lucru.

Stiti cind se zice ca s-a facut prima pizza? In anul 6 inainte de Hristos! Soldatii lui de Darius cel Mare (521-486 î.Hr.) intindeau aluatul pe scuturile incinse de soare si adaugau pe el, saracii, ce mai gaseau prin preajma...brinza..mirodenii ...vai mama lor :)))

Marcus Porcius Cato (234-149 î.Hr.) aminteste in scrierile sale pe laptop de platouri rotunde, "imbracate" cu aluat uns cu ulei de masline, plante, miere, si "coapte" pe pietre incinse.

Stiati cind s-a adaugat sosul de rosii la pizza?

In 1522, rosiile au sosit in Europa din Peru. La inceput lumea s-a temut, crezind ca sint otravuri... Primii care au depasit temerea :)) au fost locuitorii saraci din Napoli, care au pus rosii pe aluatul facut din faina crescuta cu drojdie de bere si a iesit astfel cea mai simpla pizza cu sos de rosii. Aia, saracii, ce si-or fi zis..."Sh-asha murim da foame, frate, ce mai conteaza daca dam coltzu' doua zile mai devreme mincand roshii" :))...Si uite asa s-a nascut si ketchup-ul :)))

Stiati de unde este denumirea de Pizza Margherita?

Ei bine, in 1889, regele Italiei, şi soţia sa, Regina Margherita di Savoia (1851-1926), aflati în vacanţă in Napoli, l-au chemat la ei pe cel mai popular preparator de pizza: Raffaele Esposito, pentru a gusta specialităţile lui.

Nea Raffaele, asta, o fi inventat mai tirziu bomboanele Raffaello? :)), a pregatit 3 feluri de pizza: una cu grasime de porc, brinza si busuioc, alta cu usturoi, ulei de masline si rosii, si una cu busuioc, mozzarella si rosii (verde/alb/rosu - culorile Italiei). Iar regina a fost foarte incintata, incit i-a scris lui Raffaele un mail pe adresa [email protected] in care i-a multumit. Iar tipul si-a pus status pe mess: pizza Margheritta. Si asa i-a ramas numele!"

In a doua jumatate a secolului 19, pizza a emigrat la americani, care si ei i-au dedicat melodii si au inceput din ce in ce mai mult sa-i aprecieze gustul, inclusiv Frank Sinatra fiind un mare consumator de pizza.

Asa...Iar in 2008,  romanii dau lovitura! Aplica istoriei pizza o lovitura sub centura. Si au inventat dragi prieteni pizza cu sarmale! Va dati seama ca nea Raffaello, care a servit-o pe Margherita acu' jda ani, a fost modestutz. N-a avut imaginatie.

Deci: mozzarela pusa pe margini si acoperita cu aluat (ca asa am vazut mai nou la Pizza Hut :D), sarmalele taiate jumatate si puse din loc in loc (am luat o cutie din comert, Scandia), rosii uscate, masline, ardei gras rosu, totul nins cu mozzarela si uns cu putin oua batut. Plus citiva stropi de ketchup!

Cam 15-20 de minute am lasat-o la cuptor! Se serveste cu mamaliGUTZA si ardei iute :)))))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (84)

ionix 1

21.05.2010, 15:18

oho... a fost petrecere... mie nu-mi plac sarmalele dar imi place pizza asa c-as gusta o bucatica

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:15

laura_n 1

07.02.2013, 15:26

ce fain ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza mexicana