Pregatim un aluat potrivit nici prea moale nici prea elastic pe care il lasam la crescut cel putin o ora.
Dupa care il impartim in 8 parti:
Pizza: luam 4 bucati de aluat si intindem cate o foaie din fiecare,asezam in tava,deasupra punem cartofii fierti (ii puteti taia marunt,sau dati prin razatoare) ,punem carnat (pe care il coacem cateva minute in tigaie) cascaval si parmezan.Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 200°.
Calzoni:luam cele 4 bucati de aluat ramase si le intindem pe fiecare ,punem ricotta (pe care o amestecam cu sare si piper dupa gust) si sunca presata, cascavalul dupa care inchidem si formam calzoni ,intorcand bordul. Se ung cu ulei si se presoara susan se dau la cuptor 20 de minute la 200°.
1
Pentru pizza: se pot folosi si ciuperci.
2
Pentru calzoni : se poate folosi orice tip de umplutura .