Pizza si calzoni

de Adele in Pizza, 5 Iun 2014 | 3551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 15 gr sare
  • 3 linguri ulei.
  • Pizza:
  • 4 cartofi fierti.
  • 3 carnati proaspeti (200 gr)
  • Cascaval (100 gr)
  • parmezano ras(50 gr)
  • Calzoni:
  • Ricotta
  • sunca presata
  • cascaval
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza si calzoni:

Pregatim un aluat potrivit nici prea moale nici prea elastic pe care il lasam la crescut cel putin o ora.

Dupa care il impartim in 8 parti:

Pizza: luam 4 bucati de aluat  si intindem cate o foaie din fiecare,asezam in tava,deasupra punem cartofii fierti (ii puteti taia marunt,sau dati prin razatoare) ,punem carnat (pe care il coacem cateva minute in tigaie) cascaval si parmezan.Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

Calzoni:luam cele 4 bucati de aluat ramase si le intindem pe fiecare ,punem ricotta (pe care o amestecam cu sare si piper dupa gust) si sunca presata, cascavalul dupa care inchidem si formam calzoni ,intorcand bordul. Se ung cu ulei si se presoara susan se dau la cuptor 20 de minute la 200°.

TIPS-URI

1

Pentru pizza: se pot folosi si ciuperci.

2

Pentru calzoni : se poate folosi orice tip de umplutura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza si calzoni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]