Pizza cu rucola și creveți

de Rita Ilies in Pizza, 12 Dec 2013 | 4188 vizualizari

 

Credința comună este că italienii au inventat pizza. Cu toate acestea, întorcându-ne la originile din cele mai vechi timpuri, se știe că babilonienii, israeliții, egiptenii și alte culturi din Orientul Mijlociu mâncau ”pâine plată”, coaptă în cuptoare din lut. Pâinea se asemăna mult cu blatul pe care azi îl folosim la pizza. În Grecia, se mai pregătește și azi, și se consumă cu ulei de măsline și condimente specifice.
Se crede că pizza zilelor noastre a luat naștere în anul 1800, când brutarul Raffaele Esposito ar fi creat-o cu ocazia vizitei regale. Conform acestei povești, din dorința de a impresiona și pentru a arăta patriotismul său, bucătaru Esposito a gătit tocmai acest aliment pentru Regele Umberto și regina Margherita ai Italiei.
A întins un blat fraged pe care a așezat ingrediente în culorile reprezentative steagului acestei țări: roșii pentru culoarea roșie, mozzarella pentru culoarea albă și busuiocul pentru culoarea verde. Mâncarea a fost foarte apreciată iar în scurt timp răspândită în toată Italia și nu numai.
Azi, există sute de variante ale acestei rețete fiind foarte populară pe tot globul.

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri cu vârf cu făină
  • drojdie cât o alună
  • două linguri cu ulei călduț
  • sare după gust
  • apă călduță câtă ia
  • tarhon și busuioc
  • 4 linguri cu pastă de roșii ( preferabil preparată în casă )
  • 100 g rucola
  • 100 g creveți
  • 50 g porumb
  • 6 ciuperci potrivite
  • câteva felii de ardei
  • măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rucola și creveți:

Făina cernută o amestecați bine cu sarea, tarhonul și busuiocul. Adăugați drojdia, uleiul și treptat, apa. Frământați până când obțineți un aluat elastic, apoi lăsați-l puțin să dospească. Nu trebuie să crească mult.    Împărțiți aluatul în două. Întindeți una dintre jumătăți în așa fel încât să obțineți un blat rotund. Puneți blatul în tavă pe hârtie de copt. Rulați marginile ( eu am rulat în interior sferturi din picioarele ciupercilor ).  Întindeți peste blat două linguri cu pastă de roșii, apoi așezați restul ingredientelor cum vă place. Puneți tava la cuptor timp de aproximativ 15 minute la 150 de grade ( depinde de cuptorul fiecăruia ). Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.    Veți obține un preparat delicios și ușor de realizat. Poate fi servit atât de către cei care nu preferă carnea, cât și de cei care vor doar să se detoxifice, sau de ce nu, de către cei care postesc.      

Poftă bună!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rucola și creveți" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelam90 1

13.12.2013, 18:00

Bya Ralu 1

27.05.2015, 11:46

ce pizza buna

Rita Ilies 1

28.05.2015, 11:46

O fac des. E super bună!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer